Van vrijdag 8 tot  dinsdag 12 april is er eindelijk weer Palmenmarkt. Iedereen moet de kans krijgen om te genieten. Daarom vindt op maandag 11 april voor de eerste keer een 'prikkelarm moment' plaats. Daarnaast voorziet de stad ook dit jaar weer 6 000 euro voor kansarme kinderen.

We hebben er lang op moeten wachten, maar binnenkort is er eindelijk weer een editie van Palmenmarkt. Helaas is naar de kermis gaan niet voor iedereen even vanzelfsprekend.

Voor sommige mensen worden het licht en het geluid al snel te veel. Anderen hebben er de financiële middelen niet voor. De stad wil hieraan tegemoet komen door een prikkelarm moment te organiseren en voorziet budget voor kansarme kinderen zodat ook zij zich kunnen uitleven.

'Prikkelarm moment' op maandag

Maandag 11 april van 16 tot 18 uur beperken de kermisuitbaters de geluid- en lichtprikkels van de attracties en dempen ze de felle geluiden en bassen. Dit 'prikkelarm moment' geeft mensen met ADHD, autisme of hoogsensitiviteit de kans om eens rustig rond te kijken, zonder dat ze overprikkeld raken. Dit is de eerste 'prikkelarme' editie van Palmenmarkt. Zo krijgt iedereen de kans om te genieten op kermis.

Budget voor kansarme kinderen

De stad voorziet elk jaar 6 000 euro om kansarme kinderen de mogelijkheid te geven naar Palmenmarkt te gaan.

Vzw Al-Arm verdeelt dit budget onder de aangesloten gezinnen in de vorm van jetons. In totaal worden er 3 000 jetons verdeeld onder ongeveer 300 kinderen.
Alle informatie over Palmenmarkt vind je op www.geel.be/palmenmarkt.